Activitats complementàries

complementàaries_1_web
complementàries_2_web

Feu de la vostra visita al teatre una experiència educativa completa, apuntant-vos també a alguna d’aquestes activitats complementàries que oferim. Totes estan vinculades amb l’ethos del projecte cultural del Raval: la nostra preocupació i compromís amb les problemàtiques mediambientals i la celebració de la creativitat. En aquestes dates, podreu gaudir de les següents activitats:

Gimcana: Les xiquetes i xiquets faran un recorregut a la vora del riu Serpis, completant proves i jocs. L’objectiu és incentivar el seu sentit de l’observació, convidant-los a assabentar-se i apreciar aquest entorn natural urbà i la relació d’aquest amb la ciutat de Gandia. Una activitat educativa i alhora d’espargiment que pot durar entre una hora i mitja i dues hores, depenent de les necessitats de les escoles. El cost conjunt de l’entrada al teatre i la gimcana és de 7 euros. El ràtio d’alumnes per monitor és de 25.

Taller Construeix el teu personatge, que adaptem a l’edat del grup: Com es caracteritzen els actors i actrius? Algunes vegades, d’una manera molt senzilla. Amb la utilització de material reciclat, ajudem als xiquets i xiquetes a construir una careta per caracteritzar-se com a un personatge. També fem ús de disfresses i altres complements, per completar la seua construcció. El cost conjunt de l’entrada al teatre i el taller és de 6 euros. El ràtio d’alumnes per monitor és de 20.

Taller d’instruments reciclats, adaptat a l’edat dels xiquets i xiquetes: T’ha agradat l’actuació? Ara és el teu torn. Construïm un instrument musical amb materials reciclats. El cost conjunt de l’entrada al teatre i el taller és de 6 euros. El ràtio d’alumnes per monitor és de 20.

Visita a l’exposició de peixos elaborats amb materials reciclats, de Noni Font: Us oferim la possibilitat de gaudir de l’obra d’aquest artista barceloní que treballà com a dissenyador industrial abans d’abordar la realització d’escultures d’animals, i sobretot, la creació dels seus “peixos de secà” que ara podem veure en una mostra al Teatre del Raval.

Peixos creats amb tota mena de deixalles que troba i ja no ténen cap ús, fent del reciclatge tot un art. L’artista dóna vida i color a la fusta vella i empra, a més a més, el més sorprenent ventall de materials de rebuig: troços de tubs, canonades, rosques, coladors i peces de casa inservibles, ferralles, etc.

Punxeu ací per veure una mostra d’aquest original creador i ací per veure’n un petit video.

L’exposició cedida pel CEAV (Centre d’ Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana) Les claus del canvi: Aquesta exposició ens fa reflexionar sobre els hàbits de consum de la societat actual, tracta d’ afavorir-ne la seua comprensió i generar processos que permeten transformar-los en hàbits responsables i en comportaments més respectuosos.

La mostra pretén conscienciar els xiquets i xiquetes, així com als adults, que el model socioeconòmic basat en la producció i consum excesiu i per damunt de les nostres possibilitas afavoreix l’aparició de greus problemes ambientals i socials: sobrexplotació dels recursos, contaminació del medi i desigualtats socials, entre d’altres.

El recorregut de l’exposició ens mostrarà la manera de consumir d’una forma reflexiva, responsable i solidària per aconseguir un consum més sostenible. Activitat gratuïta. Punxeu ací per accedir al quadern d’activitats sobre l’exposició.

Visita als refugis de la Guerra Civil a Gandia, La Peixateria i El Prado: Aquesta nova activitat que encetem enguany al Teatre és una proposta als escolars i docents que consistirà en acompanyar-los a realitzar una visita als dos refugis antiaeris conservats i recuperats de la Guerra Civil a Gandia: La Peixateria i El Prado.

S’estructurarà com un itinerari didàctic per a donar a coneixer els xiquets i xiquetes un tema com és la Guerra, tractant d’apropar-nos-en des d’una perspectiva constructiva i de memòria democràtica.

L’enfoc de la visita estarà, doncs, molt encaminat a ressaltar conceptes com són la Cultura de la Pau, que volem siga la senya de les futures generacions, i també reflexionar sobre l’actual situació de milers de persones que en la actualitat es veuen forçades a abandonar les seues llars fugint de la guerra: desplaçats i refugiats.

De tot açò en parlarem des d’aquestos indrets tan potents en suggerir sensacions i emocions.

L’aforament és limitat per a TOTES aquestes activitats. Si esteu interessats en qualsevol, reserveu com més aviat, millor perquè s’ompli ràpidament.

Gandia ofereix moltes possibilitats per a fer una visita cultural. En aquesta web, www.xecgandia.com, podeu trobar més informació.

Podeu contactar amb nosaltres a través del mail campanya@teatreravalgandia.org