Teatre María La Jabalina de Companyia de Teatre Hongaresa | VI Jornades Republicanes de la Safor

[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Teatre/ VI Jornades Republicanes a la Safor | Públic Adult Divendres 12 d'abril, 21h00 Entrada general: 10 € Entrada membres ARS: 8 € Fitxa artística Text, direcció i actuació Lola López A les 19h30 hi haurà la taula redona “Dones i identitat de gènere: l’anarcosindicalista Lucía Sánchez Saornil”, a càrrec de Cristina

Start

2019-04-12 - 21:00

End

Teatre/ VI Jornades Republicanes a la Safor | Públic Adult
Divendres 12 d’abril, 21h00
Entrada general: 10 €

Entrada membres ARS: 8 €

Fitxa artística
Text, direcció i actuació Lola López

A les 19h30 hi haurà la taula redona “Dones i identitat de gènere: l’anarcosindicalista Lucía Sánchez Saornil”, a càrrec de Cristina Escrivà Moscardó, Directora de l’Associació Cultural Institut Obrer de València, organitzada per l’Associació Republicana de La Safor (ARS). L’entrada serà lliure i en acabar se servirà un piscolabis.

MARÍA LA JAVALINA és un espectacle creat a partir de la vida de la miliciana anarquista María “La Javalina”, nascuda en Port de Sagunt i última dona afusellada pel franquisme. Els documents i testimoniatges històrics permeten rastrejar la seva vida, revelant-se un periple vital propi dels personatges tràgics.

Després d’anys de lluita de classe i combats en el front de la Guerra Civil espanyola, va acabar presa i afusellada pel bàndol franquista. En vida va ser vista com un àngel lluitador, generosa i lliurada a la causa anarquista per a la construcció d’un món on tots fóssim tractats per igual. Altres ulls, la van veure en l’extrem oposat, com un monstre assassí i sense principis morals, lliurada a una orgia de mort i sexe.

En MARÍA LA JAVALINA es produeix una fragmentació a partir dels diferents desitjos bons i dolents: d’una banda les imatges que la veuen com un monstre, com les creades per Rebollo; i per un altre les imatges que la veuen com un àngel, creades per la seva mare Isabel i la seva germana Carmen.

Per motius de salut de l’actriu d‘Istruccions per a no tenir por si ve La Pastora aquesta obra substitueix a la que apareix en el fullet, sentim les molèsties.

MORE DETAIL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *