NADAL:La casca de Reis, una tradició nadalenca valenciana en perill d’extinció

DIMARTS 3 DE GENER DE 2017, A LES 19h00

[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Cinema documental  Dimarts 3 de gener, 19h00 Entrada lliure Un projecte documental d'Ambra Projectes Culturals i la Regidoria de Polítiques Econòmiques i d’Innovació de l’Ajuntament de Gandia dirigit i realitzat per Sergi i Josep Pitarch Garrido. Amb la participació de Josep Piera, Fina Gomar, Vicent Torrent, Joan Iborra, Jordi

Start

2017-01-03 - 19:00

End

Cinema documental 
Dimarts 3 de gener, 19h00
Entrada lliure

Un projecte documental d’Ambra Projectes Culturals i la Regidoria de Polítiques Econòmiques i d’Innovació de l’Ajuntament de Gandia dirigit i realitzat per Sergi i Josep Pitarch Garrido.

Amb la participació de Josep Piera, Fina Gomar, Vicent Torrent, Joan Iborra, Jordi Reig i Toni Rodríguez.

Més info: www.cascadereis.com

La casca és un dolç valencià fet a base d’ametla mòlta i sucre típic del dia de Reis. La tradició diu que és el pastís que els padrins, o els mateixos Reis d’Orient, regalen als més menuts de la família, sempre amb una capsa contenidora especial que es passava de pares a fills plena, a més, de llepolies. La tradició va ser extremadament popular durant generacions fins els anys 1970, quan per influència de la publicitat, la festa de la casca va ser poc a poc substituïda pel Tortell de Reis. Actualment hi ha un moviment social per recuperar aquest dolç valencià i posar-lo en valor, no només des del punt de vista gastronòmic sinó també com a tradició social i familiar, adaptant-la als nous temps.

casca_2_web

MORE DETAIL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *